MOMENTEEL GESLOTEN

TERUG OPEN VANAF VRIJDAG 05 JULI

BUXUSMOT - BUXUSRUPS

LEVENSCYCLUS

De buxusmot heeft twee generaties per jaar. De eerste generatie vlinders zijn vanaf juni tot juli waarneembaar. Deze vlinders zijn afkomstig van overwinterde rupsen. De vlinders leven ongeveer een 10 dagen tijdens dewelke zij hun eitjes afleggen in de buxusplanten. De eerste rupsen verschijnen dan eind juli en de piek wordt bereikt in augustus. Hierbij is er heel veel vraatschade. De tweede generatie vlinders vliegt dan eind augustus/september waarna de eerste rupsen verschijnen. In oktober spinnen de jonge rupsen een cocon waarin ze gaan overwinteren. De overwinterde rupsen komen in het voorjaar (april/mei) uit hun cocon en hernemen hun voedingsactiviteit met opnieuw heel wat vraatschade.

BESTRIJDING

De ideale momenten voor bestrijding zijn deze waarop de rupsen aanwezig zijn :

Vooral door in te grijpen in september/oktober, voordat de rupsen zich inspinnen, kan de vraatschade in het voorjaar in belangrijke mate beperkt worden.

Erkende chemische bestrijdingsmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar en werken heel efficiënt, mits gebruik van de juiste producten en de juiste toepassing. Maar daarover geven wij u graag de juiste uitleg wanneer je langs komt.

 

Hebt u toch nog vragen of wenst u meer informatie?
Neem dan contact op via de contactpagina of, nog beter, kom eens langs.
Wij helpen u dan graag verder.

Vanderlinden & Vangilbergen Plantencentrum

Azaleastraat 10 - 3583 Beringen - België - Ligging
Tel.: 011 43 47 62
Fax: 011 45 45 09
info@plantencentrum-vv.be
BTW BE0637 646 425

Van 9u tot 18u.

Zaterdag tot 17u.

Zondag en Dinsdag gesloten.

Back to Top