MOMENTEEL GESLOTEN

TERUG OPEN VANAF VRIJDAG 05 JULI

Kerstbomen

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden kopen wij uitsluitend kerstbomen die gekweekt werden in de Ardennen en deels in de kempen.

De kerstbomen zijn er in verschillende soorten en maten. DE Abies(zilversparren) soorten zijn gezaagd hoewel er een beperkt aantal Fraser zilverspar ook met kluit verkrijgbaar is. De Picea omorika is steeds met kluit.

Zoals onze klanten gewend zijn helpen wij u ook graag met het uitkiezen van de perfecte kerstboom. Wij zorgen voor een verse zaagsnede waardoor hij beter water gaat opnemen, verpakken de spar in een net en helpen uiteraard bij het inladen.

Al onze kerstbomen zijn van premium(=hoogste) kwaliteit.

Hieronder de verkrijgbare soorten.

Abies Nordmanniana

De Nordmann, afkomstig uit de Kaukasus, wordt ook wel de Rolls Royce onder de kerstbomen genoemd. Deze titel dankt hij aan zijn regelmatige pyramidale vorm, het dichte gebladerte en de diepgroene kleur met een mooie glans. Daarenboven zijn de naalden soepel en ‘prikken’ dus niet! Heeft een bredere groeiwijze.
Doordat de Nordmann zeer goed zijn naalden houdt, kan hij reeds vroeg in huis gehaald worden en zo voor een langere periode een gezellige kerstsfeer garanderen. 

 

Abies Fraserii

Deze spar combineert twee fantastische eigenschappen : enerzijds verliest hij geen naalden, maar daarenboven verspreid hij ook een zeer aangename geur! De schitterende donkergroene naalden hebben aan de onderzijde een zilverkleurige schijn wat bijdraagt aan zijn schoonheid. Hij groeit, mede door regelmatige snoei, mooi vol. Is smaller van model dan de Nordmann.
Deze excellente kerstboom wordt in onze contreien nog maar beperkt gekweekt.

 

Abies nobilis

Het buitenbeentje! Voor wie eens iets anders zoekt! Deze ‘nobele’ spar met zijn statige verschijning en prachtige blauwe naalden doet zijn naam alle eer aan.  Niet alleen behoudt hij zijn naalden het langst, hij verspreidt daarenboven een heerlijk ‘bosaroma’ in de woonkamer.  Een echt luxe product dat men niet zo vlug in de handel zal aantreffen! Niet iedere kweker waagt zich hieraan. Zijn takken zijn bij bloemisten en decorateurs een favoriet materiaal voor het maken van allerhande kerstversiering. 

 

 

 

 

 

Vanderlinden & Vangilbergen Plantencentrum

Azaleastraat 10 - 3583 Beringen - Belgiƫ - Ligging
Tel.: 011 43 47 62
Fax: 011 45 45 09
info@plantencentrum-vv.be
BTW BE0637 646 425

Van 9u tot 18u.

Zaterdag tot 17u.

Zondag en Dinsdag gesloten.

Back to Top