Azaleastraat 10
3583 Paal

011 43 47 62011 43 47 62

Voor ons nu winterrust

TERUG OPEN VANAF 01 februari

Uw tuin, onze zorg

van ontwerp tot beplanting

Contact

Leer alles over de acties van ons tuincentrum

De klant is koning bij Vanderlinden & Vangilbergen Plantencentrum en die proberen we dan ook steeds te verrassen met leuke acties in ons tuincentrum in Beringen. U verneemt er alles over op deze pagina. Surf hier dan ook regelmatig eens langs.

Kerstbomen

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden kopen wij uitsluitend kerstbomen die gekweekt werden in de Ardennen en deels in de Kempen. De kerstbomen zijn er in verschillende soorten en maten. De Abies (zilversparren)-soorten zijn gezaagd, hoewel er een beperkt aantal Fraser zilversparren ook met kluit verkrijgbaar is. De Picea Omorika is steeds met kluit. Wij helpen u ook graag met het uitkiezen van de perfecte kerstboom. Wij zorgen voor een verse zaagsnede, waardoor hij beter water gaat opnemen, verpakken de spar in een net en helpen bij het inladen. Al onze kerstbomen zijn van premium (de hoogste) kwaliteit. Hieronder de soorten.

Abies Nordmanniana

De Nordmann, afkomstig uit de Kaukasus, wordt ook wel de Rolls Royce onder de kerstbomen genoemd. Deze titel dankt hij aan zijn regelmatige piramidale vorm, het dichte gebladerte en de diepgroene kleur met een mooie glans. Daarenboven zijn de naalden soepel en prikken ze dus niet. Doordat de Nordmann zeer goed zijn naalden houdt, kan hij al vroeg in huis gehaald worden en zo voor een langere periode een gezellige kerstsfeer garanderen.

Abies Fraserii

Deze spar combineert twee fantastische eigenschappen: hij verliest geen naalden én hij verspreidt een zeer aangename geur. De schitterende donkergroene naalden hebben aan de onderzijde een zilverkleurige schijn wat bijdraagt aan zijn schoonheid. Hij groeit, mede door regelmatige snoei, mooi vol en is smaller van model dan de Nordmann. Deze excellente kerstboom wordt in onze contreien nog maar beperkt gekweekt.

Abies nobilis

Het buitenbeentje, voor wie eens iets anders zoekt. Deze spar met zijn statige verschijning en prachtige blauwe naalden doet zijn naam alle eer aan. Niet alleen behoudt hij zijn naalden het langst, hij verspreidt ook een heerlijk bosaroma in de woonkamer. Dit is een echt luxeproduct dat men niet zo vlug in de handel zal aantreffen. Niet iedere kweker waagt zich hieraan. Zijn takken zijn bij bloemisten en decorateurs een favoriet materiaal voor het maken van allerhande kerstversiering.

Contacteer ons

Heeft u nog bepaalde vragen over de acties en promoties van Vanderlinden & Vangilbergen Plantencentrum in Beringen? Contacteer ons dan vandaag nog en wij helpen u verder.